Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eendenborstfilet met rode portsaus recept
Eendenborstfilet met rode portsaus recept

Eendenborstfilet met rode portsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vel van eendenborstfilets met scherp mes in ruitpatroon inkruisen. Eendenborst bestrooien met zout, peper en tijm. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Filets op velkant ca. 5 minuten bakken, keren en aan andere kant in ca. 1 minuut dichtschroeien. Filets uit pan nemen. Ongeveer 3 eetlepels bakvet achterhouden, rest weggooien. Port en azijn bij in pan achtergebleven bakvet schenken en aan de kook brengen. Port in ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur iets laten inkoken, af en toe roeren. Eendenborstfilets ongeveer. 3 minuten aan beide kanten in saus verwarmen. Uit pan nemen en op plank leggen. Groene peper door saus roeren. Pan van de hittebron nemen en rest van boter in kleine stukjes erdoor kloppen. Eendenborstfilets in dunne plakjes snijden en over vier borden verdelen. Saus erover schenken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit eendenborstfilet met rode portsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Eendenborstfilet met rode portsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

 • Heel erg lekker. Maar filets iets te rouge ondanks exact volgen recept. Filets ietsje langer in saus laten sudderen of afdekken.
  Majorijna gaf dit recept op 23 december 2011 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven