Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Courgette alla Scapece recept
Courgette alla Scapece recept

Courgette alla Scapece


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de courgettes en snijd de eindjes er vanaf. Snijd de courgettes in niet te dunne schijven van 5 ŗ 6 mm dikte. Snijd ze enigszins diagonaal waardoor de schijven ellipsvormig worden. Verhit de olie in een hapjespan tot ca. 185įC. Doe voorzichtig enkele schijven courgette in de hete olie. Niet teveel tegelijk, zodat ze niet op elkaar liggen. Bak de schijven 2 ŗ 3 minuten per zijde, totdat ze bruine plekjes beginnen te krijgen. Stel het vuur zo nodig bij. Schep de schijfjes courgette uit de olie met een schuimspaan en laat ze uilekken op keukenpapier. Bak op die manier alle schijfjes. Laat de schijfjes afkoelen en leg dan een eerste laagje op een groot plat bord. Maak de teentjes knoflook schoon en snijd ze in flinterdunne plakjes. Snijd die plakjes ook nog eens door. Strooi wat knoflook, gehakte mint en zout over de courgette. Meng de ingrediŽnten voor de marinade in een shaker en lepel wat marinade over de courgette. Leg een tweede laag schijfjes daar bovenop, bestrooi weer met knoflook, mint en zout en besprenkel met de marinade. Ga zo door totdat alle ingrediŽnten op zijn. Dek de schotel af met huishoudfolie en plaats hem minimaal 2 uren in de koelkast om te marineren. Laat hem ca. 45 minuten op kamertemperatuur komen voor het opdienen. De dag ervoor klaargemaakt is deze schotel nog lekkerder. Te gebruiken als antipasto of als bijgerecht bij de hoofdschotel. Drink hier een fris glas droge, mousserende witte wijn bij zoals een Franciacorta Spumante uit Lombardije, of een Cava brut.

Serveersuggesties

Probeer ook eens Ĺ eetlepel mint en Ĺ eetlepel basilicum. Voeg eens een heel fijn gesneden rood pepertje toe. Dit maakt het geheel wat pikanter voor de smaak en fleuriger voor het oog.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit courgette alla scapece recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven