Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chutney van limoen recept
Chutney van limoen recept

Chutney van limoen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Borstel de limoenen schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper de sjalotten. Breek het kaneelstokje in stukken. Breng plakjes limoen, gember, azijn en specerijen in een pan met net zo veel water aan de kook dat alles er net onder staat. Laat met gesloten deksel ongeveer anderhalf uur zachtjes pruttelen. Voeg tussentijds eventueel een scheutje water toe. Neem de kruidnagels uit de pan en voeg de basterdsuiker toe. Laat in enkele minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Kook 2 jampotjes uit en vul met hete chutney,sluit de potten met het deksel.

Serveersuggesties

Het voordeel van limoenen boven citroenen is dat ze geen pitjes bevatten. De chutney kan natuurlijk ook met citroen worden gemaakt. Reken in dat geval op 3 stuk en verwijder de pitten uit de plakjes. Chutney is erg lekker als tegenhanger bij pittige gerechten, maar ook bij kip uit de oven of bij kaas. Voor een iets zoete variant kunnen nog 4 eetlepels Sultana”s worden toegevoegd.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chutney van limoen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven