Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocoladebonbons recept
Chocoladebonbons recept

Chocoladebonbons


Ingrediënten


Bereidingswijze


Het marsepein glad kneden met 30 gram gemalen walnoten, de chocoladepasta en de zachte boter. Op huishoudfolie uitrollen tot een lap met een dikte van 1 cm en hieruit rondjes steken van 2 1/2 cm doorsnee. Op een plaat leggen en op elk rondje een mooie halve walnoot of hele hazelnoot drukken. In de koelkast stijf laten worden in 2 uur. Ondertussen 150 gram chocolade au-bain-marie al roerend verwarmen, laten smelten tot een temperatuur van 55 graden C en uit het waterbad nemen. De rest van de chocolade raspen en in delen bij de vloeibare chocolade roeren, zodat deze afkoelt tot plm. 30 graden C. In een platte schaal een laag hagelslag strooien. De noot-marsepein-bonbons aan een bonbonprikker of fondue-vork steken, door de chocolade halen, even laten afdruipen boven de chocoladepan en op de hagelslag zetten en laten drogen.

Allergenen Informatie

Voor dit chocoladebonbons recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven