Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Champignongratin met ham roomsaus recept
Champignongratin met ham roomsaus recept

Champignongratin met ham roomsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes. Pel en snipper de ui.
Snijd de ham in reepjes. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan en bak de ham. Neem de ham uit de pan. Verhit 2 eetlepels olie in het bakvet en bak daarin de champignons portiegewijs. Breng op smaak met zout en peper. Bak de ui en de tijm mee. Voeg de ham aan het champignonmengsel toe. Roer 100 milliliter water, de slagroom en het bouillonblokje doorheen en breng aan de kook.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Vet een ovenvaste vorm in met wat boter. Breng het champignonmengsel op smaak en doe in de vorm. Rasp de bergkaas erover en gratineer 25 minuten in de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit champignongratin met ham roomsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven