Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Champ (aardappelpuree met bosui en boter) recept
Champ (aardappelpuree met bosui en boter) recept

Champ (aardappelpuree met bosui en boter)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Aardappels in bodempje water met zout in 20 minuten gaar koken. Melk langzaam aan de kook brengen. Bosuitjes door melk roeren en 3 minuten op laag vuur meekoeken. Pan met de melk van het vuur nemen en het mengsel 10 minuten laten staan, zodat de smaken kunnen intrekken. De aardappels afgieten, terug op een laag vuur zetten en 1 minuut laten droogkoken. Af en toe de pan schudden. De aardappels fijn stampen. Het warme melk mengsel met de helft van de boter door de aardappelpuree scheppen, met zout en peper op smaak brengen. De aardappelpuree nog 1 minuut verwarmen. De rest van de boter smelten. De aardappelpuree over 4 borden verdelen. In elk bergje puree een kuiltje maken en daarin de gesmolten boter schenken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit champ (aardappelpuree met bosui en boter) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven