Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Atjar van ananas recept
Atjar van ananas recept

Atjar van ananas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de geschilde ananas in hapgrote blokjes. Bestrooi die met zout en laat ze een paar uur staan. Laat de blokjes ananas uitlekken en droog ze wat met een schone doek of met keukenpapier. Steek in elk blokje een kruidnagel en doe de stukjes in en goed sluitende fles of pot. Kook inmiddels de azijn gedurende 5 minuten met een klein greepje peperkorrels. Neem de pan van het vuur. Verhit de azijn nog eens tot het kookpunt. Zet de fles of pot met de ananasstukjes op een houten tafel of op een vochtige doek. (u kunt eventueel nog een zilveren of zilverachtige lepel in de pot zetten tegen het knappen van de pot of fles). Giet de bijna kokende azijn bij de ananas. Pot afsluiten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit atjar van ananas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven