Atjar Tjampoer
- Indonesie
- Bijgerechten
- 4 portie(s)
- 15 minuten
- 30 minuten
- kitty
Ingrediënten
- 250 gram kool (spitskool fijn gesneden )
- 200 gram wortelen(julienne gesneden)
- 100 gram taugé
- 1/3 komkommer (wassen niet schillen in de lengte doorsnijden en de zaadje eruit met een lepel dan snijden in 0,5 centimeter )
- 1 rode peper zonder zaadjes in reepjes snijden
- 2 uien in de helft dan dunne halve ringen snijden
- 1 teentje knoflook geperst
- Dressing
- 2 kopjes azijn
- 2 kopjes water
- 2 theelepel kurkuma
- naar smaak zout
- 2 eetlepel suiker naar smaak
- stukje gember geraspt
Bereidingswijze
Nu de dressing maken:
Breng water en azijn aan de kook voeg de kurkuma, zout, suiker (zoveel naar smaak) en de gember toe, proef of die goed zoetzuur is en giet de kokende dressing over de rauwe groenten leg er 2 borden op dat de groente onder de dressing staat als de groente een beetje is afgekoeld kun je groente in goed schoongemaakte potjes doen(in de afwasmachine bijvoorbeeld) zorg dat de potjes tot de bovenkant vol zijn met de deksel naar beneden af laten koelen en dan in koelkast. Je kunt ze zo'n week of 4 bewaren.
Serveersuggesties
Liefs in potjes met plastic deksels gebruiken, zoals de pindakaas potjes. Is heerlijk bij rijst of bami.
Meer Recepten
- Tempeh Goreng Tjampoer4 porties
30 minuten
34533 - Roedjak Tjampoer 24 porties
15 minuten
34533 - Piccalilly4 porties
20 minuten
34533
Allergenen Informatie
Voor dit atjar tjampoer recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Bijgerechten
- Atjar tjampoer