Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Adam en Eva risotto recept
Adam en Eva risotto recept

Adam en Eva risotto


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de granaatappel, snijd de vrucht een stukje in en breek 'm verder met je handen open. Vang het sap dat bij het openbreken vrijkomt, op. Verwijder de pitjes, houd de mooiste apart voor de garnering, en pers de rest uit voor het sap. Ik deed dit door de pitjes met een lepel in een zeef plat te drukken (de pitjes spatten open dus kijk uit voor je kleding). Het sap vang je op in een schaaltje

Pel de ui, snipper de helft ervan en fruit de gesnipperde uienhelft in 30 gram boter.

Voeg dan de rijst onder voortdurend omroeren toe totdat de rijst de boter als het ware heeft opgezogen.

Schenk vervolgens de witte wijn erbij en laat deze verdampen

Het echte werk gaat nu beginnen. Nu voeg je beetje bij beetje de hete bouillon toe. Elke keer als de bouillon verdampt is, doe je er weer wat bij, net zolang tot de risotto bijna gaar is (dit is waarom men restaurants niet blij is als je een huisgemaakte risotto bestelt, het is de hele tijd opletten, bouillon bijvoegen en roeren, maar voor jouw geliefde heb je dat over toch? . . . )

Als de rijst bijna helemaal gaar is, voeg je het sap van de granaatappel toe. De risotto krijgt een mooie rozerode kleur.

Voeg nu de resterende 10 gram boter en de parmezaanse kaas toe. Proef of er nog zout moet worden toegevoegd (bij mijn risotto was dat niet nodig maar ik gebruik nooit zoveel zout) en dien de risotto op een mooi bord op. Natuurlijk garneer je het gerecht met de schattige rode pitjes die je apart hebt gehouden.

Voor dit liefdes recept moet je wel wat tijd uittrekken. Laten we zeggen zo'n driekwartier tot een uur. Maar het is de moeite waard, want alleen al de aanblik van deze risotto geeft je voldoening van je werk.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit adam en eva risotto recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven