Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappelschotel met cantharellen en spek recept
Aardappelschotel met cantharellen en spek recept

Aardappelschotel met cantharellen en spek


Ingrediënten


8

Bereidingswijze


Voorbereiden: Aardappelen schillen en wassen. In pan met weinig water en zout, aardappelen in 15 minuten gaar koken. Afgieten en koud laten worden. Aardappelen in plakjes snijden. Van lenteuitjes worteltjes en lelijk blad verwijderen. In dunne ringen snijden. Bereiden: Met keukenpapier of kwastje cantharellen schoonvegen. Grote halveren. In koekepan boter verhitten. Spekblokjes in ongeveer 4 min. op matig vuur uitbakken. Intussen schaal voorverwarmen. In pan wijn doen. Aardappelen en lenteuitjes toevoegen. Peterselie erboven fijnknippen. Met deksel op pan, aardappelen in ongeveer 4 min. zachtjes verwarmen. Af en toe omscheppen. Aan spekblokjes cantharellen en peper toevoegen. Ongeveer 3 min. zachtjes meebakken. Aardappelmengsel overdoen in warme schaal. Spekblokjes en cantharellen erboven strooien. In plaats van cantharellen kun je ook champignons nemen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit aardappelschotel met cantharellen en spek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven