

Aardappelgratin
- Nederland
- Bijgerechten
- 4 portie(s)
- 10 minuten
- 50 minuten
- amcsnijders
Ingrediënten
- 1-2 teentjes knoflook
- 25 gram boter
- 1 kilo vastkokende aardappels
- 125 milliliter slagroom
- 125 milliliter volle melk
- versgemalen zwarte peper
- nootmuskaat
- 50 gram geraspte gruyere (kaas)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 gr C.
Bereidingswijze:
Knoflook pellen en halveren. Ovenschaal eerst flink inwrijven met snijvlakken van knoflook en daarna dik invetten met helft van boter. Aardappels schillen, wassen en in dunne plakjes snijden of schaven.
In grote kom slagroom en melk door elkaar roeren. Mengsel op smaak brengen met 1 tl zout, peper en nootmuskaat. Aardappelplakjes toevoegen en voorzichtig enkele malen omscheppen, zodat alle plakjes met room bedekt zijn.
Aardappelplakjes met schuimspaan in ovenschaal scheppen, bovenkant gladstrijken. Restant van roommengsel uit kom erover schenken. Aardappels bestrooien met kaas en rest van boter in klontjes erover verdelen. Schaal op rooster in midden van oven zetten en aardappelgratin in 40 - 50 min. goudbruin en gaar laten worden.
Meer Recepten
- "Light" wortel aardappelgratin3 porties
1 uur en 15 minuten
bettyvandijk - Wortel- aardappelgratin4 porties
1 uur en 15 minuten
bettyvandijk - (Jac’s) aardappelgratin met baconreepjes4 porties
35 minuten
JacVermeer
Allergenen Informatie
Voor dit aardappelgratin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Bijgerechten
- Aardappelgratin