Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappelgratin recept
Aardappelgratin recept

Aardappelgratin


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 200 gr C.

Bereidingswijze:

Knoflook pellen en halveren. Ovenschaal eerst flink inwrijven met snijvlakken van knoflook en daarna dik invetten met helft van boter. Aardappels schillen, wassen en in dunne plakjes snijden of schaven.
In grote kom slagroom en melk door elkaar roeren. Mengsel op smaak brengen met 1 tl zout, peper en nootmuskaat. Aardappelplakjes toevoegen en voorzichtig enkele malen omscheppen, zodat alle plakjes met room bedekt zijn.
Aardappelplakjes met schuimspaan in ovenschaal scheppen, bovenkant gladstrijken. Restant van roommengsel uit kom erover schenken. Aardappels bestrooien met kaas en rest van boter in klontjes erover verdelen. Schaal op rooster in midden van oven zetten en aardappelgratin in 40 - 50 min. goudbruin en gaar laten worden.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit aardappelgratin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven