Banoffee tompouce

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Zet het blikje in een ruime pan, ruim gevuld met water en kook dit 3 uur met deksel op de pan.
  2. Zorg dat het blikje constant onder water blijft, desnoods bijvullen met water anders kan het blikje ontploffen.
  3. Laat het blikje daarna helemaal afkoelen, zodat de is veranderd in een dikke karamel.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Laat het bladerdeeg ontdooien en stapel de velletjes op elkaar.
  5. Rol de stapel bladerdeeg uit op een met bestoven aanrecht tot een grote rechthoek van 36x24 cm.
  6. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en kerf de tompouces voor met de achterkant van een mes.
  7. Maak 2 rijen van 6-8 stuks.
  8. Prik het deeg evtentueel in met een vork om oppoffen te voorkomen.
  9. Bak de tompouces in de oven in 25 minuten goudbruin en knapperig.
  10. Laat ze afkoelen op een rooster en snij met een fijn broodmes de rechthoekjes los.
  11. Klop de slagroom stijf en klop de erdoor, breng op smaak met 2 eetlepels .
  12. Vul een spuitzak met een wijde spuitmond met het roommengsel.
  13. Smeer 6-8 bladerdeegjes royaal in met de karamel.
  14. Pel de en snij ze in vieren, 1 keer in de lengte en 1 keer overdwars, en verdeel ze over de karamel.
  15. Spuit er de over en dek af met het tweede bladerdeegdakje.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in roomboter bladerdeeg en bloem
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
  • roomboter bladerdeeg en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter bladerdeeg en chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, roomboter bladerdeeg, mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Banoffee tompouce heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lijkt mij ontzettend lekker! Wat voor karamel gebruik je voor dit recept? Dit staat namelijk niet bij de ingrediënten.
Susanna 9 april 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
183 kcal
9%1464 kcal
Vetten
7 g.
10%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%88 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Banoffee tompouce