Ingrediënten

+ -
print

Voor ca. 10 stuks:

10 middelgrote champignons, in plakjes (of liever: 10 in water gewelde gedroogde Chinese zwammen, in plakjes gesneden)

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bereid de Nuoc Cham - dipsaus (zie andere recept in mijn receptenboek) en zet hem apart.
  2. Meng het in een middelgrote kom met een halve liter .
  3. Voeg de en de toe en meng goed.
  4. Zet het beslag apart.
  5. Het beslag blijft afgedekt in de koelkast 3 dagen goed.
  6. Tip:
  7. als je over hebt, kun je het ook invriezen!
  8. Doe 1,5 eetlepel olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en verhit deze op hoog vuur.
  9. Voeg 3 plakjes , 3 , een paar plakjes en een gesneden champignon/zwam toe.
  10. Breng op smaak met en en bak het geheel ca. 1 minuut totdat de begint te bruinen.
  11. Roer het rijstbeslag door en schep ongeveer 0,75 deciliter beslag in de pan.
  12. Houd de pan schuin om het beslag gelijkmatig te verdelen.
  13. Houd het vuur hoog, doe een deksel op de pan en bak ca. 3 à 4 minuten totdat de randen van de pannenkoek donkerbruin worden en beginnen op te krullen.
  14. Strooi enkele eetlepels taugé over de pannenkoek, vouw hem dubbel en laat hem op een warme schaal glijden.
  15. Houd de pannenkoek warm in een lauwwarme over terwijl je de overige pannenkoeken bakt met de resterende ingrediënten.
  16. Lekkerder is het eigenlijk om als je één pannenkoek klaar hebt deze gelijk te serveren.
  17. Serveer de pannenkoek met de Nuoc Cham dipsaus apart erbij.
  18. Eet met mes en vork.
  19. De Vietnamezen zelf eten de pannenkoekjes met de hand en stokjes:
  20. Pak een sla-blad.
  21. Leg er wat en op.
  22. Scheur met je stokjes een stukje pannenkoek af.
  23. Leg dit in het sla-blad dat je met de hand vasthoudt.
  24. Doop nu bij iedere hap je pannenkoek die je dus met je slablad vasthoudt in de dipsaus.
  25. Tip:
  26. Het spaart tijd om alle te bakken vulling in een keer te bakken (zonder de taugé, want die wordt anders lebberig) en dan telkens met een deel van de vulling een nieuw pannenkoekje te bakken.
  27. Doe dan wat vulling in de pan, dan het deeg en als laatste de taugé.
  28. Je kunt dan -als blijkt dat je te veel had- de gebakken vulling die over is invriezen voor een volgende keer.
  29. Suggestie:
  30. Je hoeft je niet verplicht te voelen om alle bovenvermlede ingredienten te gebruiken, want dit gerecht is ontstaan op een moment dat er niet erg veel te eten in huis was.
  31. Je kunt ook eenvoudige Gelukspannenkoek maken met alleen maar gebakken uien, en die vullen met taugé zodat je een vegetarisch gerecht krijgt.
  32. Of gebruik slechts één eiwithoudend ingredient, of , als dat alles is wat je in huis hebt.
  33. De hoeveelheid beslag en de techniek van het warmhouden van de pannenkoeken in de oven zijn eigenlijk aangepast aan een groot gezelschap dat aan tafel eet.
  34. Maar zelfs voor een grotere groep bak en serveer ik de pannenkoeken meestal rechtstreeks uit de pan.
  35. Dat vind ik zelf veel lekkerder.
  36. Vaak vinden gasten het ook leuk om te kijken hoe ik de pannenkoeken maak.
  37. Ik maak er dan een beetje een show van...
  38. Ik heb de Gelukspannenkoeken bij de lunchgerechten gezet, omdat ze dat officieel zijn.
  39. Maar ik serveer ze meestal als diner als ik gasten heb.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
263 kcal
13%1052 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Banh Xeo (Vietnamese gelukspannenkoek)
  • Home
  • Recept
  • Lunchgerechten
  • Banh Xeo (Vietnamese gelukspannenkoek)