Bananentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Taartvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  2. Pel de en snijd ze schuin in plakken met een dikte van 3/4 cm.
  3. Besprenkel ze met of citroensap om het verkleuren tegen te gaan.
  4. Beboter een taartvorm of een andere ovenvaste schaal met opstaande rand.
  5. Leg de plakken banaan dakpansgewijs in cirkels in de vorm of schaal.
  6. Klop de los in een kom en voeg de en de beetje voor beetje onder voortdurend kloppen toe.
  7. Maak de aan met de en spatel dit door de .
  8. Schenk het mengsel over de in de vorm of schaal en leg hier en daar een flintertje op.
  9. Zet de vorm in het midden van de oven en bak de taart in 20 tot 25 minuten gaar en licht goudbruin.
25
25
25

Variaties op Bananentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bananentaart
VariatieAantalGang
Bananentaart5Taart en gebak
Australische bananentaart2Taart en gebak
Kleine bananentaartjes1Kinderen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Bananentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Erg lekker en goed geslaagd. Bedankt. Ik heb zelf nog stukjes dadels erin gedaan, ook dat was lekker.
eleanor 25 januari 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
162 kcal
8%1296 kcal
Vetten
7 g.
10%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%8 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bananentaart