Bananenmuffins

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Magnetron
  • Staafmixer
  • Oven
  • Vormpje

Bereidingswijze

  1. verwarm de oven voor op 190 graden celsius.
    Pel de en prak ze fijn in een kom met een vork of gebruik een staafmixer.
  2. Smelt de in een magnetron of in een pannetje.
  3. Doe de gesmolten bij de bananenpuree.
  4. Doe ook de en de in de kom bij de bananenpuree.
  5. Meng alles goed door elkaar.
    Doe in een andere grotere kom de en de .
  6. Mix de twee door elkaar en maak een kuiltje in het midden.
  7. Doe de inhoud van de kom met bananenpuree in de kom met .
  8. Mix alles goed door elkaar met de spatel.
  9. Blijf niet te lang mengen want daar krijg je taaie muffins van.
  10. Verdeel het deeg over de muffinvormpjes, ongeveer tot 3/4 van het vormpje.
  11. Zet de muffins gedurend 15 tot 20 minuten in de oven op 190 graden celsius.
  12. Even aflatenkoelen en dan mmm!
    Eet smakelijk.
25
25
25

Variaties op Bananenmuffins

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bananenmuffins
VariatieAantalGang
Gestoomde bananenmuffins1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
420 kcal
21%2520 kcal
Vetten
16 g.
23%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
33 g.
12%198 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%150 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bananenmuffins