Bakplaatpizza met gerookte zalm en krab

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Hoeveelheid voldoende voor een ovenbakplaat van ca. 34 x 44 cm (binnenmaat).
  2. Ik heb het deeg gemaakt in de broodbakmachine:
  3. de helft van de erin, dan de en het en dan de rest van de .
  4. Het programma "" aanzetten (duurt ca. 10 minuten).
  5. Natuurlijk kun je het ook met de hand kneden of in de keukenmachine.
  6. Als het een soepele bal is geworden deze in het midden van de ovenbakplaat die je licht met bestrooid hebt leggen en afdekken met een (schone) theedoek.
  7. Laat het minstens 45 minuten rijzen.
  8. De oven voorverwarmen op ca. 240 graden C. (hetelucht), tradionele oven ca. 250, 260 graden C.
  9. Vervolgens het op je vuisten ronddraaiend zoveel mogelijk uitrekken.
  10. Zorg dat het niet stuk gaat en uitspreiden op de bakplaat (die licht met is bestrooid), eventueel met de deegroller.
  11. verder uitrollen tot het de hele bakplaat bedekt.
  12. De plakjes gerookte eventueel klein snijden en over het verdelen.
  13. De uit laten lekken en tussen de zalmstukjes verdelen.
  14. De in dunne plakjes snijden en over de pizza verdelen.
  15. De fijnsnipperen en over de pizza verdelen.
  16. Verse (zwarte) peper erover malen en de 2 eetlepels erover druppelen.
  17. De pizza ca. 10-12 minuten bakken in de hete oven tot de randen van het goudbruin zijn.
  18. Het citroensap erover sprenkelen en eventueel wat basilicum er over strooien.
  19. Meteen opdienen en opeten.
  20. Het lijkt veel tijd te kosten en misschien wat bewerkelijk, maar dat is het niet.
  21. Je kunt het heel goed vantevoren maken en laten rijzen, beleggen met de ingrediënten enop een koele plaats bewaren tot je hem afbakt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • broodmix kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in monchou
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • monchou is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • krab is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
400 kcal
20%1600 kcal
Vetten
2 g.
4%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
69 g.
26%276 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bakplaatpizza met gerookte zalm en krab