Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kruidenolie en kruidenazijn recept
Kruidenolie en kruidenazijn recept

Kruidenolie en kruidenazijn


Ingrediënten


110

Bereidingswijze


Zelf een heerlijk aromatische olie of azijn maken is heel makkelijk. Er is alleen geduld voor nodig. het kruid geeft pas na twee tot drie weken zín heerlijke smaak af. Kies een mooie schone fles en steek daar een tak van uw lievelingskruid in. Bijvoorbeeld rozemarijn, tijm, salie, marjolein of dille. Ook kunt u een mengsel van kruiden gebruiken. Schenk de fles vol met een goede olijfolie of een andere olie. Het kruid moet helemaal onder de olie staan. Sluit de fles goed af en laat het kruid ongeveer 3 weken intrekken op een koele donkere plaats. Schenk de olie daarna door een fijne zeef en bewaar hem in een goed gesloten fles op een koele donkere plaats. Zo blijft de olie maximaal 6 maanden goed. Op dezelfde manier kunt u kruidenazijn maken. Gebruik daarvoor witte wijnazijn als basis. Een kruidentakje in de fles staat wel heel leuk, maar komt de smaak niet ten goede. Na een tijdje zorgt het voor een bittere, onaangename smaak.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kruidenolie en kruidenazijn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven