Aubergineschotel met gehakt en tomatensaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze in 8 minuten half gaar.
  2. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  3. Verhit ondertussen wat in een koekenpan en fruit daarin de klein gesneden aan.
  4. Voeg de gesnipperde knoflook en het toe en fruit even mee.
  5. Voeg het gehakt toe en maak het rul met een vork.
  6. Laat 5 minuutjes bakken.
  7. Voeg de tomatencoulis toe, de , de , de , de bruschetta en het bouillonblokje.
  8. Roer goed door en laat op matig vuur enkele minuutjes pruttelen.
  9. Halveer de tomaatjes, voeg ze toe en laat heel even mee garen.
  10. Snijd ondertussen de aubergines in plakken van ca. 8 mm dikte.
  11. Snijd de aardappelen in schijven.
  12. Vet een vuurvaste schaal in met olie en leg de aardappelschijven op de bodem.
  13. Leg hierop de plakken en schep daar overheen de gehaktsaus.
  14. Bestrooi het geheel met de gemalen .
  15. Plaats de schotel in het midden van een voorverwarmde oven.
  16. Bak de ovenschotel af in 45 minuten bij 175° C.
  17. Laat even afkoelen alvorens te serveren.
  18. Schenk er een glas droge rosé of niet te zware rode bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
429 kcal
21%1287 kcal
Vetten
24 g.
35%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aubergineschotel met gehakt en tomatensaus