Auberginerolletjes gevuld met tonijn

Ingrediënten

+ -
print

Materiaal:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Was de (middelmaat maar enigszins lange niet die met zo'n dikke buik) en maak ze droog.
  2. Snij de "kontjes" eraf.
  3. Snij nu plakken van de aubergine (+/- 1 cm dik liefste nog wat dunner) maar in de lengterichting.
  4. Zodat je ze straks kunt oprollen.
  5. Leg de plakken van de aubergine op een snijplank en bestrooi met zout.
  6. De plakken moeten zweten.
  7. Leg zo laag op laag.
  8. Doe zo alle .
  9. Als je klaar bent leg dan een zware snijplank op het geheel zodat het vocht er uit wordt gedrukt.
  10. De buitenste plakken kun je wel weggooien dit is aan een zijde toch alleen schil.

    Na 30 a 45 minuten kun je de aubergine droog deppen.
  11. Leg ze op een droog bord.
  12. Nu bestrijk je een paar plakken aan beide zijde met en leg ze in de grillpan.
  13. Als er zich mooie bruine strepen hebben gevormd aan een zijde dan de plak draaien.
  14. Die zwarte strepen zijn belangrijk geven extra smaak aan de aubergine.
  15. Zelf gebruik ik een contactgrill dan worden beide zijden te gelijk gebakken.
    Laat de plakken op een snijplank afkoelen en leg de andere plakken er steeds bovenop.
  16. De plakken blijven zo vettig en worden niet hard.
  17. Dek af met huishoudfolie.
  18. Eventueel kun je ze een poosje zo laten staan.

    Maak de blikjes open en laat ze uitlekken.
  19. Doe de in een schaal en maak ze kruimelig met een vork.
  20. Voeg de crème fraîche en de toe.
  21. Vervolgens de fijn gehakte erbij en maak het geheel af met wat . ( Hou je van pittig voeg dan wat cayennepeper toe )

    Pak nu een plak gegrilde aubergine en leg daar een paar blaadjes overdwars op vervolgens een beetje tonijnvulling en rol de plak netjes op.
  22. Een beetje steekt aan beide zijden uit.
  23. Zo kun je alle rolletjes afmaken.
  24. Leg de rolletjes op een bord of plateau dek ze af en zet ze koud weg.
  25. Je kunt ze best een paar uur van te voren maken.
  26. Eventueel zelfs wel een dag van te voren.

    Op feestjes is het weer even wat anders.
  27. Maar vergis je niet in de tijd het is best bewerkelijk maar zeer de moeite waard.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Auberginerolletjes gevuld met tonijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Tja je bent wel even bezig. Vooral met de aubergines bakken maar het is de moeite wel waard. Het is weer eens wat anders.
HuibV 6 mei 2014
Een leuk receptje voor eens wat anders, wij maakten dit soort hapjes al met zalm. Maar dit is een welkome afwisseling. Het is een hoop werk, maar je maakt dan ook gelijk veel hapjes. M.v.g jaccor
jaccor 6 mei 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
29 kcal
1%696 kcal
Vetten
1 g.
2%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Auberginerolletjes gevuld met tonijn