Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Staafmixer
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de .
  2. Schil de .
  3. Snijd van de houtige onderkant ong. 2 cm af.
  4. Snijd de kopjes eraf en houd deze apart.
  5. Snijd de rest van de in stukjes van ong. 1 cm.
  6. Snijd de in reepjes.
  7. Smelt de in een soeppan en fruit hierin de .
  8. Bak de aspergestukjes ongeveer 2 min.
  9. mee.
  10. Blus af met de .
  11. Voeg 7 deciliter water en de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng alles aan de kook.
  12. Kook de in ongeveer 10 min.
  13. gaar.
  14. Kook intussen de aspergekopjes in ongeveer 5 min.
  15. beetgaar en laat ze uitlekken in een zeef.
  16. Pureer de soep met een staafmixer.
  17. Voeg de toe en verwarm de soep al roerend.
  18. Breng op smaak met .
  19. Garneer de soep met de en de aspergekopjes.
  20. Lekker met een volkoren stengel.
  21. Tip:
  22. Van de aspergeschillen kun je een bouillon trekken, die je eventueel ook voor de soep kunt gebruiken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
142 kcal
7%568 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aspergesoep met casselerrib
  • Home
  • Recept
  • Voorgerechten
  • soepen
  • Aspergesoep met casselerrib