Aspergecrèmesoep met erwtenpesto

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Was de , schil ze en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
    Breng 2 liter water met een snuf en een beetje aan de kook.
  2. Kook de aspergeschillen en stronkjes, ca 10 minuten.
    Laat de niet ontdooien en kook ze in ruim water met een beetje in ca. 2 minuten gaar.
  3. Spoel ze kort onder koud stromend water, giet af en laat verder afkoelen.
    Snijd de in stukken.
  4. Giet de aspergeschillen af en vang 2 liter van het kookvocht op.
    Kook de in het kookvocht, afgedekt, op laag vuur in ca. 10 minuten gaar.
  5. Giet de af en vang het kookvocht opnieuw op
    Pel en snipper de knoflook.
  6. Was het basilicum, schud het droog en pluk de blaadjes van de takjes.
    Pureer de , de knoflook, het basilicum en 6 eetlepels met de staafmixer.
  7. Roer de citroenschil en ca. 3 eetlepels van het kookvocht erdoorheen.
  8. Breng op smaak met en
    Pel en snipper de ui.
  9. Verhit de in een pan.
  10. Fruit de ui glazig.
  11. Bak de mee.
  12. Roer de en het overige kookvocht erdoorheen.
  13. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten doorkoken.
    Halveer het , verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak het op hoog vuur knapperig.
  14. Neem het uit de pan en dep het droog.
    Snijd de in repen.
    Breng de soep op smaak met en , Verwarm de in de soep.
  15. Kluts de .
  16. Roer 6 eetlepels soep door de .
    Neem de soep van het vuur en roer het eimengsel door de soep.
    Verhit de soep nu niet meer.
  17. Dien op met de erwtenpesto, het en de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
217 kcal
10%1736 kcal
Vetten
19 g.
28%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aspergecrèmesoep met erwtenpesto