Arretjescake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. * Hak 125 g chocolade in kleine stukjes en doe deze in een steelpan. * Hang de steelpan in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocolade smelten (au bain-marie).
    * Haal het steelpannetje met chocolade uit het water en voeg de boter en basterdsuiker toe.
    * Roer totdat de boter is zacht is.
    * Verkruimel de biscuitjes grof en voeg toe.
    * Meng alles goed en zet 4 uur in de koelkast weg.

    Suggesties:
    Vervang de biscuits door b.v.
  2. Bastogne-koeken, of dep ze eerst in Tia Maria.

    Lekker voor bij de koffie/thee, of serveer met vanilleijs als dessert.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Arretjescake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Arretjescake
VariatieAantalGang
Arretjescake12Taart en gebak
Arretjescake met bastognekoeken1Taart en gebak
Arretjescake met amandel (cake zonder oven)1Speciale gelegenheden

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in biscuits
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
  • chocolade en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
549 kcal
27%2196 kcal
Vetten
29 g.
41%116 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
85 g.
32%340 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Arretjescake