Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Vet de springvorm in met en mix de rest de rest van de met de suiker in een kom in 5 minuten zacht en romig.
  3. Voeg een ei toe en mix tot het ei volledig is opgenomen.
  4. Voeg dan het volgende ei toe en mix opnieuw goed door.
  5. Splits de overige 2 .
  6. Mix de dooiers door het botermengsel.
    Zeef de met de fijngemalen , en het boven een kom.
    Verwijder het klokhuis uit de , schil ze , maar snijd ze niet helemaal door; snijd in vieren.
  7. Maak aan de bolle kant van de diep inkepingen in de lengte, zodat er waaiers ontstaan, maar snijd ze niet helemaal door.
    Klop 2 eiwitten met een paar druppels citroensap stijf in een vetvrije vorm.
    Mix 3 eetlepels lauw warm water door het -eimengsel en spatel het bloemmengsel en de citroen-eiwitten erdoorheen.
    Meng de jam met het citroensap en druk het mengsel met een pollepel door een zeef.
    Vul de vorm, bestrijk het deeg met de citroenjam en druk de appelwaaiers in het deeg.
    Bak de cake in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
415 kcal
20%3320 kcal
Vetten
25 g.
36%200 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
53 g.
20%424 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
1%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelwaaiercake met amandelen