Appeltaart, zonder te bakken met lange vingers

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Garde
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Appels schillen en in stukjes snijden.
  2. In pan met 2 deciliter water de appel in 10 minuten tot stevige moes koken.
  3. Met garde 6 eetlepels en 2 eetlepels erdoor kloppen .
  4. Koud laten worden.
  5. Bodem van springvorm (24 cm doorsnee) bedekken met 12 lange .
  6. Besprenkelen met 1 eetlepel .
  7. Tegen de rand van springvorm lange tegen elkaar rechtop zetten met suikerkant naar buiten.
  8. Helft van de appelmoes in vorm schenken en gladstrijken.
  9. Helft van de rest van langer er over verdelen.
  10. Besprenkelen met 1 eetlepel .
  11. Bessengelei erover verdelen.
  12. Rest van de appelmoes erover scheppen en gladstrijken.
  13. Rest van de lange er over verdelen.
  14. Besprenkelen met 1 eetlepel .
  15. Groot plat bord van 20 cm doorsnee met onderkant naar boven op de lange leggen (lange van de rand vrij laten).
  16. Iets zwaars van gewicht op bord leggen.
  17. Minstens 4 uur in de koelkast zetten.
  18. In kom met rest van de stijf kloppen en 1 eetlepel er doorroeren.
  19. Helft van de in spuitzak doen.
  20. Van taart het gewicht en de borden weghalen en de rest van de er mooi glad overheen strijken.
  21. Langs de opstaande lange toefjes spuiten.
  22. Dan pas de springvorm verwijderen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en rum
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
344 kcal
17%1376 kcal
Vetten
22 g.
32%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appeltaart, zonder te bakken met lange vingers