Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm (26 cm doorsnede) in met een beetje en bestrooi met een beetje .
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in partjes.
  3. Druppel het over de appels.
    Klop 125 gram , 125 gram , de , de geraspte citroenschil en een snufje in ca. 5 minuten romig met de mixer.
    Roer er 2 afwisselend met 2 eetlepels doorheen.
    Meng de rest van de met het en roer er kort doorheen.
  4. Verwarm de oven voor tot 200 graden celsius (hete lucht 175 graden celsius).
    Strijk het beslag in de springvorm.
  5. Verdeel de er overheen.
  6. Verdeel de appelpartjes in een cirkelvorm over het deeg.
    Bak 12-20 minuten in de oven.
    Rasp de grof en klop hem met de crème friache in maximaal 2 minuten romig met de mixer.
  7. Roer eerst de en dan 2 er kort doorheen.
    Neem de appeltaart uit de oven en giet het -eiermengsel er overheen.
  8. Verdeel het en 25 gram over de taart.
    Bak op dezelfde temperatuur 45-50 minuten verder.
    Laat de appeltaart in de springvorm op een taartrooster afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • marsepein kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • marsepein kan sporen bevatten van noten en Allergie in marsepein en amandelschaafsel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
233 kcal
11%3728 kcal
Vetten
13 g.
19%208 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%288 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
11 g.
12%176 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appeltaart met marsepein
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Appeltaart met marsepein