Appeltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van pegas
- Schrijf een review
 
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Koude  met twee messen fijnhakken. 
 Meel, , eiwit, en snufje toevoegen.
- Kneden tot deeg.
- In koeling plaatsen. 
 schillen en fijnhakken.
- Suiker, citroensap en 3 snufjes toevoegen.
- Springvorm van 24 cm.
- bekleden met 2/3 van deeg.
- Appelmengsel erin, reepjes deeg als 'deksel'. 
 Eigeel gebruiken als afstrijkmiddel voor betere korst.
 Bakken in oven van 180 graden C. 40-50 min.
Ook lekker om te maken
- 
      
      
      Recept
         Hollandse appeltaart445m Hollandse appeltaart445m
- 
      
      
      Recept
         Appeltaart41u30m Appeltaart41u30m
- 
      
      
      Recept
         Appeltaart van de bakplaat41u Appeltaart van de bakplaat41u
- 
      
      
      Recept
         Appeltaart420m Appeltaart420m
- 
      
      
      Recept
         Appeltaart, de lekkerste ooit!41u20m Appeltaart, de lekkerste ooit!41u20m
- 
      
      
      Recept
         Oma's appeltaart41u Oma's appeltaart41u
Variaties op Appeltaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
| Variatie | Aantal | Gang | 
|---|---|---|
| Appeltaart | 32 | Taart en gebak | 
| Oma's appeltaart | 4 | Taart en gebak | 
| Aardappeltaart | 4 | Hapjes | 
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
 Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
| Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
|---|---|---|---|
| Calorieën | 393 kcal | 19% | 3144 kcal | 
| Vetten | 19 g. | 27% | 152 g. | 
| Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Zout | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Koolhydraten | 69 g. | 26% | 552 g. | 
| waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. | 
| Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. | 
| Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. | 
| Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |