Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Deegroller
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Zet de in de week.
    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in kleine blokjes.
    Klop in een beslagkom de boter (of margarine), de , de en een snufje zout met een mixer tot een luchtige massa.
  2. Voeg 1 ei toe en mix weer tot een egaal beslag.
    Voeg dan door een zeef het zelfrijzend toe en mix tot het deeg een bal vormt.
  3. Gebruik voor het mixen de deeghaken.
    Rol het beslag uit tot een lap van ca 0,75 cm dik en bekleed de springvorm met ruim de helft van het deeg.
    Laat de uitlekken en doe ze samen met de appels, de en eventueel nog wat in een kom en roer het geheel door elkaar.
    Leg dit mengsel op het deeg in de springvorm.

    Rol het achtergehouden deeg met een deegroller uit tot een lap van een 1/2 cm dik en snijd er stroken uit van 1 1/2 cm breed.
  4. Leg de deegstroken in een geruit patroon over de appelvulling.
  5. Klop het andere ei los en bestrijk met het kwastje de beslagstroken.
  6. Laat de taart 1 1/2 uur in het midden van de oven goudbruin en gaar worden.
  7. Controleer af en toe of de taart niet te snel bruin wordt; zet in dat geval de oven wat lager.
25
25
25

Variaties op Appeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appeltaart
VariatieAantalGang
Appeltaart32Taart en gebak
Aardappeltaart4Hapjes
Oma's appeltaart4Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
445 kcal
22%3560 kcal
Vetten
27 g.
39%216 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
46 g.
18%368 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
28%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appeltaart
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Appeltaart