Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/admin/domains/mijnreceptenboek.nl/public_html/recept/recept.php on line 28 Appeltaart Recept | MijnReceptenboek.nl
Kneed , , en zout(1 snufje) tot een samenhangende bal en laat deze bal een half uur op een koele plaats stijf worden.
Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in smalle plakjes (2 á 3 mm).
Bewaar die tot gebruik in water om verkleuren te voorkomen.
Maak ze voor het vullen goed droog.
Neem ongeveer de helft van het deeg en rol dit uit.
Smeer de bodem en de rand in met boter(200 gram) en strooi er paneermeel overheen.
Bekleed de vorm met het uitgerolde deeg.
Leg de appelplakjes in de vorm en strooi er telkens rozijnen(50 gram), suiker(1 stuk)(100 gram)(150 gram) en kaneel(2 theelepels) tussen.
Maak van het overgebleven deeg reepjes.
Leg de reepjes kruiselings over de taart en plak de reepjes stevig op de wand van de taart.
Maak van het overgebleven deeg een smalle reep en druk die op de buitenrand van de taart, dus over de uiteinden van de reepjes.
Klop het ei(1 stuk)(1 stuk) los en bestrijk de reepjes hiermee.
Schuif de vorm op het rooster in de oven en bak hem bij ca. 175 graden C.
in 45 à 60 minuten.
Haal de vorm uit de oven en strooi er nog wat grove suiker(1 stuk)(100 gram)(150 gram) over.
In de vorm laten afkoelen en daarna voorzichtig eruit halen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker, vanillesuiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.