Appelschotel met boterkorst
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Pan
- Oven
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Rooster de in een droge pan en laat ze afkoelen.
- Maak de schoon en verwijder de klokhuizen.
- Besprenkel ze met het ciroensap.
- Rasp de marsepein grof en kneed de en de erdoorheen.
- Vul de met de marsepein en zet ze in een ingevette ovenschaal.
- Bestrijk ze met de gesmolten .
- Bak de 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
- Splits de .
- Kneed de , 75 gram stukjes , 1 eidooier, 75 gram , de en een snufje eerst met de deeghaken van de mixer en daarna met de handen tot een kruimelig deeg.
- Klop 3 eidooiers romig met ca. 70 gram .
- Roer het puddingpoeder en de kwark erdoorheen.
- Klop het eiwit stijf en spatel het er portiegewijs erdoorheen.
- Haal de uit de oven.
- Verdeel het kwarkmengsel en het verkruimelde deeg eroverheen.
- Bak de schotel nog 40-45 minuten in de oven.
- Strooi eroverheen.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, magere kwark
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, melk, magere kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum, suiker, poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 343 kcal | 17% | 2058 kcal |
Vetten | 20 g. | 28% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 22 g. | 8% | 132 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 9 g. | 10% | 54 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |