Ingrediënten

+ -
print

Ingrediënten voor de bodem:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Oven
  • Bakpapier
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm (26 cm doorsnede) goed in en bekleed de bodem met bakpapier.
    Verwarm de oven voor op 175 graden boven en onderwarmte.
    Doe de , , , de gemalen (of amandelen) snuf en de koude boterblokjes in de keukenmachine en maak er een kruimelig deeg van.
    Doe 2/3 van het deeg in de springvorm en druk met de achterkant van een lepel goed aan.
  2. Bestrooi met .
  3. Zet de springvorm en de rest van het deeg (in folie wikkelen) 20 minuten in de koelkast.
    Schil intussen de en snijd ze in vieren en halveer ze nog een keer, besprenkel ze met het .
    Klop de met de en de in een kom romig.
  4. Voeg de , , en de kwark toe en roer alles goed door elkaar.
    Dep de appelpartjes droog met keukenpapier en verdeel ze over de bodem.
  5. Giet voorzichtig het kwarkmengsel erop.
  6. Verkruimel de rest van het deeg er gelijkmatig over, doe er nog wat grof gehakte doorheen.
    Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de taart ca. 75 minuten (als de bovenkant te bruin wordt dek dan af met alufolie).
    Haal de taart uit de oven en laat hem helemaal afkoelen, zet in de koelkast om helemaal op te stijven voordat je hem aansnijdt.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel en griesmeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • suiker, vanillesuiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten en hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
648 kcal
32%6480 kcal
Vetten
41 g.
59%410 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
34 g.
13%340 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
40 g.
45%400 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelkwarktaart met kruimellaag
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Appelkwarktaart met kruimellaag