Appelcake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. De boter op kamertemperatuur laten komen of 1 minuut in de micro als de boter te hard is.
  2. Werk er de , de eierdooiers en zeef de bloem door.
  3. Klop het eiwit tot sneeuw en meng bij het deeg.
  4. Neem een ruime bakslee met een diepte van 8 cm.
  5. Leg er bakpapier in zodat het deeg niet aankleeft.
  6. Snijd u in 4-en haal het klokhuis eruit.
  7. Snijd de vierdes in 3 stukken.
  8. Strooi bloem over de appelstukjes en schud ermee zodat de bloem goed verdeelt is over de appelstukken.
  9. Doe de goed onder het deeg.
  10. Giet het deeg in de bakslee.
  11. Oven voorverwarmen op 175 graden C.
  12. Cake 1.15 uur in de oven laten bakken op 175 graden C.
25
25
25

Variaties op Appelcake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appelcake
VariatieAantalGang
Appelcake12Taart en gebak
Fijne appelcake1Taart en gebak
Luchtige sinaasappelcake1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zelfrijzende bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
633 kcal
31%7596 kcal
Vetten
14 g.
20%168 g.
Waarvan verzadigd
4 g.
23%48 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%24 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
17%12 g.
Koolhydraten
55 g.
21%660 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
54 g.
60%648 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
3 mg.
0%36 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelcake