Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Week de 10 minuten in heet water.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Schil de en ontdoe ze van het klokkenhuis.
  2. Maak de holtes iets groter.
    Wrijf de in met (bijvoorbeeld met een kwastje).
    Laat de uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
    Meng ze met 2 eetlepels en de .
    Leg de plakjes bladerdeeg op het werkvlak.
  3. Rol ze met de deegroller wat uit zodat ze iets groter worden.
    Leg in het midden een klontje zet de er met de bovenkant naar beneden op.
  4. Vul de holtes van de met het rozijnenmengsel en druk dit goed aan.
    Leg een klontje op de vulling.
    Vouw het deeg langs de appel omhoog .
  5. Maak de randen vochtig met een beetje water en druk het deeg op de appel dicht.
    Zet de bollen met de sluitkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bestrijk de bovenkant dun met en strooi er 1 eetlepel over.
    Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de appelbollen in 25 minuten goudbruin en gaar.
    Laat ze op het rooster afkoelen tot lauwwarm.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter bladerdeeg en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Appelbollen met rozijnen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijke appelbollen, ik maak ze zonder suiker, lekker gezond en niet zoet en vet.
Yvonne 15 januari 2017

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
171 kcal
8%684 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
31 g.
11%124 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelbollen met rozijnen