Ingrediënten

+ -
print

Voor de appel-peren compote:

Voor de crumble:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt voor de crumble 40 gram boter.
  3. Stamp de grof.
  4. Meng de , de en de gesmolten boter tot een korrelig mengsel.
    Smeer het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met bakpapier.
  5. Zet in de oven en bak 20 minuten.
    Smelt voor de compote de overige boter in een pan en voeg de stukjes fruit toe.
  6. Laat al roerende 2 minuten koken, bestrooi met de en de kaneel en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
    Verdeel de -peercompote over de , verbrokkel vlak voor het serveren de crumble erover en serveer direct.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • speculaas en tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Appel-perencrumble in glaasjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

De apel-perencrumble viel in de smaak thuis en bij mijn collega's, zowel koud als warm. Ik startte het dessert omdat ik alles in huis had om direct aan de slag te gaan en omdat het eenvoudig leek. Enk... Lees reactie
Nancy Goyvaerts 15 september 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
64 kcal
3%384 kcal
Vetten
3 g.
5%18 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
11%12 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
4%6 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
8%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%6 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appel-perencrumble in glaasjes
  • Home
  • Recept
  • Nagerechten
  • Appel-perencrumble in glaasjes