Ingrediënten

+ -
print

Ingrediënten voor de gele room:

Ingrediënten voor de appeltaart:

Ingrediënten voor het kruimeldeeg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Bereidingswijze gele room:
    Klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker luchtig totdat het bijna wit wordt.
  2. Kook intussen de .
  3. Voeg de gezeefde toe aan het - mengsel en meng dit glad (voeg een scheutje koude toe als het mengsel niet glad wordt.
    Voeg de warme al roerende toe, goed roeren, anders ontstaan er klonten.
  4. Doe het hele mengsel terug in de pan en breng het ongeveer 5-10 minuten aan de kook.
  5. Blijf roeren tot er een dikke vla ontstaat.
    Als het mengsel dik genoeg is, laat je het afkoelen, wel in de tussentijd af en toe roeren, zodat er geen velletjes ontstaan.
    Als het mengsel helemaal afgekoeld is zet het in de koelkast om nog meer op te stijven.
    Bereidingswijze appeltaart:
    Meng de bloem met de basterdsuiker.
  6. Doe hierbij de rasp van de schil van de (alleen het gele).
  7. Voeg de helft van de in blokjes gesneden toe en kneed met de handen tot een deeg.
  8. Voeg het losgeklopte en de rest van de toe en blijf kneden tot je een bal kunt vormen.
  9. Laat het deeg 15 minuten afgedekt in de koelkast rusten.
    Schil de appels, snijd ze in plakjes.
  10. Voeg wat citroensap, een zakje vanillesuiker en de kaneel toe en laat de smaken in de appeltrekken.
    Bereidingswijze kruimeldeeg:
    Meng de boter, de suiker en de bloem doorelkaar totdat er een soort van broodkruimels ontstaan, als het mengsel korrelig is, voeg dan de geschaafde amandelen toe, meng het er goed doorheen.
  11. Vet een springvorm (25 cm doorsnede) met en bestuif deze met .
    Verwarm de oven voor op 175 graden,
    Vet een springvorm (25 cm doorsnede) met en bestuif deze met .
    Rol het deeg uit tot een grote lap, en bekleed de vorm hiermee.
    Druk de randen goed aan, prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
    Breng een royale laag gele op het deeg.
    Leg hier bovenop de -kaneelappeltjes en druk deze licht aan.
  12. Sluit vervolgens af met het kruimeldeeg, bestrooi de hele taart ermee.
    Zet de taart in de oven ca. 60 minuten (als de taart tussentijds te donker wordt, dek hem dan af met aluminiumfolie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem, bloem, bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker, suiker, basterdsuiker, vanillesuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, melk, boter, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room, melk, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Appel kruimeltaart met gele room heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Netjes letterlijk overgenomen van http://uitpaulineskeuken.nl/2010/11/appelkruimeltaart-gele-room.html Dus geef wellke niet de schuld van het kopiëren van recepten
jaccor 18 februari 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
560 kcal
28%5600 kcal
Vetten
36 g.
52%360 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
52 g.
20%520 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appel kruimeltaart met gele room
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Appel kruimeltaart met gele room