Appel-broodpudding

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Wel de ca. 15 minuten in water.
  2. Schil de , snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
  3. Snijd de partjes in dunne schijfjes.
  4. Druppel wat over de en strooi er wat en over.
  5. Klop de los met de , 2 eetlepels en een beetje .
  6. Verwijder de korstjes en besmeer alle boterhammen dun met .
  7. Haal de boterhammen even door het ei-mengsel.
  8. Beboter een vierkante ovenschaal.
  9. Verdeel 3 sneetjes op de bodem.
  10. Beleg ze met een deel van de uitgelekte en de schijfjes appel.
  11. Leg hierop weer een laag en beleg ook die met en appel.
  12. Leg de rest van het erop.
  13. Leg ook hier wat schijfjes appel en bovenop.
  14. Verdeel de rest van het ei-mengsel over het geheel.
  15. Plaats de schaal een half uur in de koelkast.
  16. Verwarm de oven voor op 170 graden C.
  17. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats de pudding in de oven.
  18. Haal na 30 minuten het folie weg en bak de pudding nog 30 minuten zonder de folie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
  • brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • brood en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
149 kcal
7%596 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appel-broodpudding