Amarettopudding met Amandelen

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Bakvorm

Bereidingswijze

  1. Bestrijk een bakblik met .
  2. Laat de met 2-3 eetlepels water in een steelpan met dikke bodem smelten en roer er de door.
  3. Laat het mengsel al roerend strobruin kleuren (let op:
  4. karamel verbrandt snel).
  5. Giet het mengsel in het bakblik en laat het afkoelen.
  6. Breek het amandelmengsel in stukken, maal ze kort in de keukenmachine en voeg de toe.
  7. Klop de room lobbig.
  8. Splits de boven twee kommen.
  9. Klop de eidooiers met een derde van de tot er een dik lint ontstaat.
  10. Klop de eiwitten los, voeg de rest van de toe en blijf kloppen tot het eiwit stijf is.
  11. Schep een kwart van de room door de eidooiers en schep dit mengsel door de room.
  12. Schep de eiwitten en het amandelmengsel er voorzichtig door.
  13. Vul de bakvorm met het mengsel, strijk de bovenkant glad en dek die af met huishoudfolie.
  14. Laat de pudding minimaal 4 uur in de vriezer opstijven.
  15. Zet de pudding 20 minuten voor het opdienen in de koelkast.
  16. Afwerking:
  17. Giet de af en bewaar het vocht.
  18. Pureer de en tot een niet te dikke saus en voeg zo nodig wat abrikozenvocht toe.
  19. Serveer de pudding met de saus.
  20. Tip:
  21. Evt kun je een paar of bewaren voor garnering. . .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker, poedersuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, poedersuiker, poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1444 kcal
72%5776 kcal
Vetten
29 g.
41%116 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Amarettopudding met Amandelen