Ingrediënten

+ -
print

Voor de bodem:

Voor de vulling:

Creme:

Crumble:

Topping:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. De bodem:
    Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel, zout en boter in een kom en wrijf het geheel tussen je vingers tot een kruimelig deeg.
  2. Voeg een kwart van het toe en kneed tot een bal (eventueel nog wat toevoegen als het te plakkerig is of nog wat als het te droog is).
  3. Verpak de bal deeg in folie en laat een uur in de koelkast rusten.
    Na een uur haal je het deeg uit de koelkast en kneed nog even kort, daarna uitrollen tot een ronde lap van 4 mm dik voor in de bakvorm van circa 20 cm (met opstaande rand van 2 cm).
  4. Leg de lap deeg in de bakvorm en zorg dat je ongeveer 2 cm van de opstaande rand bedekt hebt.
  5. Zet de bakvorm terug in de koelkast tot gebruik.

    De creme:
    Roer de boter zacht in een kom en voeg de suiker en het amandelmeel toe.
  6. Meng tot een gladde massa en voeg het toe.
  7. Blijven roeren tot het een mooie creme is.

    De crumble:
    Alle ingrediënten in een kom en tussen je vingertoppen wrijven tot je een kruimelig deeg hebt.

    De topping:
    Meng de appelblokjes met de suiker en kaneel.

    Haal de taartbodem uit de koelkast en vul deze met de amandelcreme, daar bovenop de appel en tenslotte de crumble.
  8. Strooi als laatste een handje erover.

    Bak de taart in 35 tot 40 minuten in de oven op 200 graden (onder en bovenwarmte). 170 graden voor heteluchtoven)
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • poedersuiker, suiker, rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, boter, boter in blokjes kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, boter in blokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter, boter in blokjes is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
200 kcal
10%1600 kcal
Vetten
11 g.
16%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
8%160 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
3 g.
3%24 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Amandeltaart met appelcrumble