Amandelbloemen met rode gelei

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Spuitzak
  • Bakplaat
  • Oven
  • Vormpjes
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Kneed 250 gram samen met de , , citroenschil, en de (in stukjes) met de mixer en daarna met de hand.
  2. Zet het deeg daarna 30 minuten afgedekt in de koelkast.
  3. Klop dan 2 met een snufje stijf.
  4. Voeg tijdens het kloppen de toe en spatel er daana 2 eetlepels en de gemalen amandel doorheen.
  5. Doe het vervolgens in een spuitzak met een kleine opening en leg hem in de koelkast.
  6. Rol daarna het deeg ca. 3 mm uit op een laagje .
  7. Steek er vormpjes van een uit.
  8. Bedek vervolgens de bakplaat met bakpapier en leg de bloemenkoekjes erop.
  9. Spuit op elke een toefje eiwitmengsel.
  10. Bak de koekjes in 15 minuten af in de oven. (elektrisch 175 graden C/hete lucht 150 graden C/gas stand 2) Druk met de achterkant van een theelepeltje in het midden van de toefjes een gaatje.
  11. Laat dan de koekjes afkoelen.
  12. Verhit de gelei/ en giet het in de kuiltjes.
  13. Laat de koekjes afkoelen voordat ze geserveerd worden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • jam, poedersuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in jam, poedersuiker, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
812 kcal
40%3248 kcal
Vetten
38 g.
54%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
74 g.
28%296 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
31 g.
34%124 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Amandelbloemen met rode gelei