Albanese cake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe de , , , en natriumbicarbonaat in een kom en roer dit goed door met een garde.
  2. Voeg de toe en roer dit nog eens goed door.
  3. Voeg de toe en roer ze goed door het mengsel.
  4. Vet het bakblik in en bestrooi met wat .
  5. Doe ruim de helft van het mengsel in het bakblik.
  6. Doe bij het overgebleven mengsel in de kom wat en roer dit nog even goed door.
  7. Verdeel het cacaomengsel over het beslag dat al in het bakblik zit.
  8. Zet het geheel ± 15 minuten in de oven op 200 graden C.
  9. Zet hierna de oven op 175 graden C.
  10. en bak dit nog eens 25 minuten.
  11. Prik even met een sateprikker in de cake.
  12. Hij is klaar als er niets aan blijft hangen.
  13. Als de cake is afgekoeld deze voor het serveren nog even bestrooien met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Albanese cake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Baking soda is totaal wat anders dan bakpoeder. Met baking soda kan je de gootsteen ontstoppen, met bakpoeder niet. Baking soda zit in veel zoete (indonesische) baksels. Een klein beetje in water en ... Lees reactie
Wendy 6 september 2017

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
543 kcal
27%4344 kcal
Vetten
36 g.
52%288 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%208 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
31 g.
34%248 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Albanese cake