Ajo Blanco
- Herkomst Spanje
- Categorie Koud
- Bereiden
- Kookboek van hfbrons
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- Plakjes brood van korst ontdoen en 5 minuten in water weken, daarna uitknijpen.
- doormidden snijden en de zaden met zaadlijsten verwijderen, daarna van een kwart de schil verwijderen en in plakken snijden.
- Eén plak brunoise snijden.
- Bereiding:
- Brood, en in de blender fijnmaken.
- Wordt de emulsie te dik dan wat ijswater toevoegen.
- Vervolgens de sherryazijn en daarna de toevoegen en nog even mixen.
- Er moet een mooie gladde stevige emulsie ontstaan.
- Op smaak maken met , eventueel nog wat sherryazijn en op het laatst een snufje gemalen toevoegen, afhankelijk van de eigen smaak.
- In kleine glazen schenken en daarop de zoete brunoise gesneden leggen.
- Plaats het geheel op een bordje en leg er een paarschijfjes omheen.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wit brood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wit brood kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 143 kcal | 7% | 572 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |