Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Klop de , met .
  2. Voeg daaraan de halve liter toe.
  3. Smeer een dunne laag van het /slagroommengsel op de biscuitbodem.
  4. Halveer de bokkepootjes en beleg de taart met de halve bokkepootjes (platte kant onder).
  5. Smeer daarna de rest van het /slagroommengsel op de taart en zorg ervoor dat de bokkepootjes geheel bedekt zijn.
  6. Zet de taart ten minste een hele nacht in de ijskast.
  7. De taart is klaar als de bokkepootjes helemaal zacht geworden zijn en niet meer als zodanig zijn terug te traceren.
  8. Bestrooi vóór het opdienen de taart met pure chocoladevlokken.


    Tip:
  9. voor een leuke garnering kan je een een mal maken van karton en daar - bijvoorbeeld - een hart uit knippen.
  10. Houd de mal boven de taart en bestrooi het binnenste met witte vlokken en de rest met bruine vlokken.


    * Kant en klare biscuitbodem of anders zelf maken:

    voor een springvorm van 24 cm middellijn; achtstandenthermostaat 2 of 3 (circa 150/175 graden Celsius; 40 à 50 minuten)



    150 gram bloem 1 eetlepel heet water
    150 gram suiker zout
    4 eieren poedersuiker
    1 pakje vanillesuiker

    Beboter alleen de bodem van de vorm en de onderste 2 cm van de opstaande rand zeer dun.
  11. Bestuif deze met poedersuiker.
  12. Splits de eieren.
  13. Roer de eidooiers met de , de vanillesuiker, water en het zout tot een dikke luchtige en lichtgekleurde massa.
  14. Sla de eiwitten stijf.
  15. Verwarm de oven 10 minuten voor op de aangegeven thermostaatstand.
  16. Zeef de bloem bovenop de stijfgeslagen eiwitten, giet hierop de schuimige eidooiers en meng alle bestanddelen met een grote metalen lepel snel door elkaar.
  17. Vul de vorm met het deeg.
  18. Plaats de vorm zo op het rooster in de oven, dat het midden van de vorm wat hoogte betreft midden in de oven komt.
  19. Reken voor de baktijd 40 à 50 minuten.
  20. Het gebak is gaar, wanneer het midden bovenop veerkrachtig aanvoelt; de indruk van een vinger mag niet zichtbaar blijven.
    Maak de rand van de vorm los en stort de taart op een taartrooster.
  21. Laat het gebak volkomen koud worden, waarna de bodem verder verwerkt kan worden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in advocaat
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brioche
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
216 kcal
10%864 kcal
Vetten
22 g.
32%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Advocaattaart met bokkepootjes
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Advocaattaart met bokkepootjes