Ingrediënten

+ -
print

Bodem:

Vulling:

1 banketbakkersroom pakje of als je het zelf wilt maken (wat zeer de moeite waard is):

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Aluminiumfolie
  • Taartvorm
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Doe de in een kom en snijd de met 2 messen in kleine stukjes.
  2. Meng , , en 20 seconden in een keukenmachine tot er fijne kruimels ontstaan.
  3. Schenk de losgeklopte erbij en laat de motor kort draaien tot er een deeg ontstaat.
  4. Vorm er met je handen een bal van (kort bewerken).
  5. Leg het deeg 1-2 uur in de koelkast, dek af met plastic folie.
  6. Taartbodem:
  7. Verwarm de oven op 190°C.
  8. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee.
  9. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  10. Bekleed de bodem met aluminiumfolie of bakpapier en leg er droge bonen of erwten op ter verzwaring.
  11. Bak de bodem ongeveer 15 minuten tot de rand stevig en droog is.
  12. Verwijder folie en bonen en bak de bodem nog 5-7 minuten.
  13. Banketbakkersroom zelf maken:
  14. Roer de met de en vanille 2 minuten.
  15. Meng de erdoor en verdun dit met wat koude .
  16. Breng de rest van de met het opengesneden vanillestokje aan de kook en laat 20 minuten.
  17. trekken.
  18. Voeg de toe aan het eimengsel, goed roeren.
  19. Breng weer aan de kook en 4 minuten laten doorkoken of minder als het snel stevig wordt.
  20. Laat de room afkoelen.
  21. Vul de bodem met het blikje vlaaivulling.
  22. Verdeel daarover de afgekoelde room en daarover de gewassen en gehalveerde .
25
25
25

Variaties op Aardbeientaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardbeientaart
VariatieAantalGang
Aardbeientaart4Taart en gebak
Aardbeientaartje1Taart en gebak
Mandarijnen aardbeientaart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • poedersuiker, aardbeien, suiker, vanillesuiker, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers en eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
217 kcal
10%2170 kcal
Vetten
11 g.
16%110 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%190 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
7 g.
8%70 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeientaart
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Aardbeientaart