Aardbeienjam

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Veeg de schoon met keukenpapier.
  2. Was ze niet.
  3. Dan wordt de jam te waterig.
  4. Draai de kroontjes eraf en verwijder met een scherp mesje de harde kern.
    Doe de in een kom en bestrooi met de .
  5. Dek af en laat 1 nacht staan buiten de koelkast.
  6. Daardoor komt het natuurlijke bindmiddel in de vrij.
    Schep het aardbeienmengsel en de citroensap in een pan met dikke bodem.
  7. Breng aan de kook en laat op laag vuur 25-30 minuten al roerend koken tot de jam 105 graden celsius is.
  8. Laat 10 minuten afkoelen.
    Vul de potten tot de rand en sluit direkt af.
  9. Laat omgekeerd afkoelen, zodat de pot vacuüm trekt en er geen bacteriën bij komen.
  10. Je kunt de jam op een koele, donkere plek 3 maanden bewaren.
25
25
25

Variaties op Aardbeienjam

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardbeienjam
VariatieAantalGang
Aardbeienjam1Jam en marmelade
Aardbeienjam variatie1Wecken
Aardbeienjam met citroen1Jam en marmelade

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardbeien en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
907 kcal
45%3628 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
225 g.
250%900 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeienjam