Ingrediënten

+ -
print

Voor de puree:

Voor de saus:

Voor de groente:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Stamper

Bereidingswijze

  1. Kook de met iets zout gaar, giet af en verwerk de aardappels tot een puree met de stamper.
  2. Voeg de en de toe.
  3. Breng op smaak met peper, zout en .
  4. Bak in de de krokant en voeg hier op het laatste moment de appelblokjes met de gesneden aan toe.
  5. Vermeng dit voorzichtig met de puree.
  6. Laat deze met een deksel op de pan naast het gas staan.
  7. Zet in een pan de met de knoflooktenen op.
  8. Voeg hier de aan toe en laat het geheel karameliseren.
  9. Blus af met de rode .
  10. Kook de rode tot 1/3 in.
  11. Voeg nu de fond toe en kook dit in tot de helft van de hoeveelheid.
  12. Breng op smaak met .
  13. Monteer af met de blokjes , eventueel de saus afbinden met allesbinder.
  14. Neem 4 kleine tartelettevormpjes, verdeel hierin en de .
  15. Zet daarop overdwars gesneden circa 3 centimeter dikke .
  16. Sluit af met een plakje korstdeeg en bak dit 10 minuten in een oven van 180°C.
  17. Marineer de racks met de kruiden en bak ze aan in de , leg ze op een bakplaat en gaar ze voor 10 minuten in een oven op 180°C.
  18. Laat de racks even rusten en snijd ze per 2 botjes.
  19. Verdeel de puree in het midden over de borden, leg hierop de koteletjes met daar op de , verdeel om het gerecht heen de saus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in spekjes en wijn
  • boter, roomboter, roomboter, roomboter, bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, room, roomboter, roomboter, roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn, suiker, balsamico azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout, peper en zout, peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
367 kcal
18%2936 kcal
Vetten
13 g.
19%104 g.
Waarvan verzadigd
5 g.
28%40 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%24 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
20%8 g.
Koolhydraten
35 g.
13%280 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%32 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelpuree met witlof en racks van zuiglam in rode wijn saus
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vlees
  • Aardappelpuree met witlof en racks van zuiglam in rode wijn saus