Ingrediënten

+ -
print

Kooktijd aardappelen: 20 min.

Bereidingstijd: 10 min.

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Pureestamper
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Schil de en kook ze gaar.
  2. Laat de helft van de in de pan smelten en stoof er de fijngesneden in (niet laten kleuren).
  3. Haal de pan van het vuur en voeg er de rest van de en de aan toe.
  4. Stamp het geheel fijn met een pureestamper.
  5. Doe er de en de bij en kruid naar eigen smaak met , peper en zout.
  6. Hou hierbij rekening met het zoutgehalte van het en de .
  7. Snijd de en het in zeer fijne reepjes en bak ze krokant in een pan.
  8. Giet vervolgens het overtollige vet weg en laat het geheel rusten op een stukje keukenpapier.
  9. Neem twee kommetjes of glazen en vul ze met de puree.
  10. Strooi er de , het en de fijngesneden over.
  11. Tips Maak de puree nog pittiger door er fetakaas en versnipperde notensla bij te voegen.
  12. Een combinatie van krokante en , stijlvol opgediend in een glas vol smeuïge aardappelpuree.
  13. Waarop wacht je nog?
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • room en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
265 kcal
13%1060 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelpuree met Gandaham en spek
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • aardappelgerechten
  • Aardappelpuree met Gandaham en spek