Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Boen de onder stromend water schoon.
  2. Kook ze in water met wat in 15 munuten beetgaar en laat ze lauw afkoelen.
  3. Maak de schoon en halveer ze.
  4. Kook de in 10 minuten beetgaar en laat ze in een zeef uitlekken.
  5. Ontvel de tomaten, snijd ze in parten en verwijder de zaadjes.
  6. Verwijder de zaadjes van de en snijd hem in ringen.
  7. Laat de tonijn uitlekken.
  8. Roer 4 eetlepels met azijn en mosterd tot een dressing.
  9. Pel 1 teentje knoflook en pers hem er boven uit.
  10. Breng het op smaak met .
  11. Pel de en snijd ze in parten.
  12. Roer de aardappelpartjes en voorzichtig door de dressing.
  13. Verhit de rest van de in de koekenpan en bak de paprikaringen al omscheppend 2 minuten.
  14. Pel de knoflook er pers hem er boven uit.
  15. Warm de tomaatparten en tonijn voorzichtig omscheppend 1 minuut mee.
  16. Was intussen de en pers 1/2 uit.
  17. Snijd de ander helft in 4 parten.
  18. Verdeel de aardappelsalade over 2 borden.
  19. Verdeel het tonijnmengsel erover.
  20. Besprenkel het gerecht met citroensap en garneer met partjes .
25
25
25

Variaties op Aardappel-tonijnsalade

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardappel-tonijnsalade
VariatieAantalGang
Aardappel-tonijnsalade2Aardappelgerechten
Aardappel-tonijnsalade met sperziebonen en cherrytomaatjes1Maaltijdsalades
Aardappel-tonijnsalade met haricots verts1Aardappelgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in tonijn op olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in tonijn op olie
  • tonijn op olie is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
158 kcal
7%316 kcal
Vetten
2 g.
3%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
10%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappel-tonijnsalade
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • maaltijdsalades
  • Aardappel-tonijnsalade