Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Schil de en kook deze in zijn geheel voor tot ze bijna gaar zijn in ongeveer 15 minuten en laat deze iets afkoelen zodat ze gesneden kunnen worden.
  3. Bak het rul in de samen met de en het en breng het op smaak met , en .
  4. Als het rul is, voeg dan de bonen toe aan het en bak dit om en om tot de bonen warm zijn.
  5. Als je verse bonen gebruikt dan deze eerst even blancheren.
  6. Bonen uit de vriezer kunnen er gelijk bij.
  7. Snijd de , die nu wel iets afgekoeld zijn in plakjes.
  8. Pak een grote ovenschotel en bedek de bodem van de schotel met plakjes aardappel.
  9. Hou genoeg aardappel over om ook nog de boven laag te kunnen bedekken.
  10. Doe wat , en op de laag aardappel.
  11. Nu de -bonen mengsel op de doen en dan met de rest van de aardappel de schotel afdekken.
  12. Maak in een steelpannetje een kerriesaus van de , , , , en .
  13. Doe de saus over de ovenschotel en zet de schotel 30 minuten in de oven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en bouillon
  • bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1519 kcal
75%6076 kcal
Vetten
43 g.
62%172 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
8%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappel sperziebonenschotel met kerrie
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • ovenschotels
  • Aardappel sperziebonenschotel met kerrie