Aardappel-gehaktschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Schil de kook ze 20 minuten in water met zout, giet ze af en laat ze afkoelen.
  2. Was de en snijd ze klein.
  3. Pel en snipper de .
  4. Was de kruiden en pluk de blaadjes, op een paar na als garnering, van de takjes.
  5. Halveer de plakjes spek en bak ze in een pan zonder olie knapperig.
  6. Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  7. Rul het gehakt in het spekvet.
  8. Bak de , de en de kort mee.
  9. Breng op smaak met .
  10. Roer de basilicum erdoorheen.
  11. Verhit 2 eetlepels in een pan.
  12. Stuif de erover en bak hem kort mee.
  13. Roer de erdoorheen.
  14. Breng aan de kook en laat de saus ca. 5 minuten zachtjes koken.
  15. Laat de kaas erin smelten.
  16. Breng op smaak met peper en een beje zout.
  17. Snijd de in schijven en leg ze dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
  18. Verdeel het gehakt en de saus ertussen.
  19. Verdeel het spek eroverheen.
  20. Bak de schotel in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  21. Garneer met de rest van de kruiden.
25
25
25

Variaties op Aardappel-gehaktschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardappel-gehaktschotel
VariatieAantalGang
Aardappel-gehaktschotel1Ovenschotels
Aardappel-gehaktschotel met spekkorst1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, roomkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Aardappel-gehaktschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hoe lang moet het in de oven?
Martine 14 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
319 kcal
15%1276 kcal
Vetten
20 g.
28%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappel-gehaktschotel