Specials

Hier vind je vele uiteenlopende specials over zeer uiteenlopende onderwerpen gerelateerd aan koken en in en rondom keuken. Tevens schenken bij feestelijkheden en festiviteiten extra aandacht aan het culinaire aspect van deze gebeurtenissen zodat je altijd orgineel en snel iets lekkers of leuks op tafel kunt zetten! Wij wensen je veel leesplezier!

    Een greep uit onze specials:

    • EnergieDe Scandinavische keuken
      Niet veel mensen zijn bekend met de Scandinavische keuken. De ingrediënten van de gerechten uit het noorden en de manier van bereiden zijn niet alleen lekker, maar ook erg gez
    • EnergiePicknicken
      Wanneer de voorjaarszon doorbreekt en het niet al te koud is, kan men weer uitstekend genieten van een buitenluchtmaaltijd. Het is niet alleen leuk en gezellig, maar ook budgetvrie
    • EnergieStomen: koken met stoom
      Tegenwoordig willen we allemaal zo gezond en verantwoord mogelijk eten. Matig en gevarieerd. Stomen past door de gezonde, snelle en eenvoudige bereidingswijze helemaal in dit plaat
    • Energie10 x …. typisch Spaans
      De Spaanse keuken kent een aantal traditionele wereldberoemde gerechten en gebruiken zoals de paella en de tapas. De keuken van dit land kent echter vele streekspecialiteiten. Het
    • EnergieWijn
      Wanneer je mensen uitnodigt voor een diner, komt er meestal wijn aan te pas. Heel veel mensen, ook Nederlanders, drinken graag een glas wijn bij de maaltijd. Sommigen doen dat zelf
    • EnergieHalloween
      Op 31 oktober vieren vooral Ieren, Engelsen, Schotten, Amerikanen en Canadezen "Halloween". Het is een soort griezelfeest, waarbij kinderen zich, liefst in monsterlijke of spookach
    • EnergieKaas
      Kaas wordt gemaakt van melk. Bij het maken van kaas worden de eiwitten, vetten en mineralen in de melk gescheiden van het vocht. Dan wordt er stremsel, zuursel en zout toegevoegd.
    • EnergieLupine allergie
      Lupinemeel, ook bekend als bonenmeel, is een relatief recent product wat de laatste decennia steeds meer verwerkt wordt in voedingsmiddelen zoals pasta’s en koekjes (waaronde
    • EnergieKoolhydraten
      Koolhydraten zijn, naast eiwitten, vetten en alcohol, de belangrijkste en grootste energieleveranciers voor ons lichaam. Dit komt omdat de omzetting van koolhydraten naar energie s
    • EnergieVitamines
      Vitamines bevinden zich in hele kleine hoeveelheden in de voeding. Het zijn voedingscomponenten die essentieel zijn voor een goed verloop van de stofwisseling (het metabolisme). De
    • Visallergie
      Vis bevat veel allergenen. Een allergeen is een stof dat allergische reacties kan veroorzaken. Zelfs een minuscule hoeveelheid vis kan al heftige gevolgen hebben. Het overheersende
    • EnergieGlutenallergie (coeliakie)
      Gluten is de naam voor een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, spelt, kamut en haver en natuurlijk alle producten die van deze granen zijn gemaakt (onder andere brood, pasta, gebak
    • EnergieWater
      Water is de meest belangrijke stof die er op aarde te vinden is. Zonder water is er geen leven mogelijk. Zonder water zouden we maar een paar dagen kunnen overleven. Het menselijk
    • EnergieEnergie
      Energie is kracht en/of warmte en wordt uit voeding omgezet door verbranding. Simpel gezegd komen energieleverende stoffen ter beschikking in ons lichaam door het eten van voeding.