Ingrediëntinformatie
Weet wat je eet! MijnReceptenboek.nl heeft meer dan 600 producten beschreven, dit komt neer op meer dan 4000 gebruiksvormen waar wij van alles voor je over hebben uitgezocht! Wanneer koop je aardbeien? Waar moet ik op letten bij de aankoop van groente? Van welke overgevoeligheden kan je last van hebben bij gebruik van bepaalde voedingsmiddelen? Wij hebben de antwoorden in onze uitgebreide ingredientinformatie en productinformatie.- Alcoholische dranken
- Azijnsoorten
- Bakproducten
- Bindmiddelen
- Bladgroenten
- Bloemen
- Bolgewas
- Bouillons
- Brood
- Broodbeleg
- Broodsoort
- Citrusfruit
- Deegwaren
- Desserts
- Dranken
- Dressings
- Eieren
- Exotisch fruit
- Fruit
- Gevogelte
- Granen
- Groenten
- Hapjes
- Hardfruit
- Kaas
- Kiemgroenten
- Kippenvlees
- Knolgewassen
- Koolsoorten
- Kruiden
- Lookfamilie
- Meelsoort
- Mineralen
- Nachtschade
- Noten
- Olien en vetten
- Paddestoelen
- Pasta
- Peulvruchten
- Rijst
- Rijstsoort
- Rijstwaren
- Rundvlees
- Sauzen
- Schaaldieren
- Siropen
- Sla
- Smaakmakers
- Snack
- Snacks
- Snoep
- Snoepgoed
- Specerijen
- Steenvruchten
- Varkensvlees
- Vis en schaaldieren
- Visproduct
- Vleessoorten
- Vleeswaren
- Vloeistoffen
- Vruchten
- Weekdieren
- Wild
- Worst
- Worsten
- Zachtfruit
- Zaden
- Zeegroenten
- Zoetmiddelen
- Zoetwatervissen
- Zoutwatervissen
- Zuivel
- Zuivelproducten
- Zuren
- Rundergehakt In Vleessoorten
Gehakt is vlees dat is gemalen. Het bekendste en meest gegeten gehakt is gemaakt van rund- of varkensvlees. Ook andere van andere soorten, zoals kippenvlees of… - Postelein Portulaca oleracea, Portulaca sativa In Groenten
Postelein smaakt rauw goed, aangemaakt met een vinaigrette. U kunt de groente ook koken of stoven. De groente hoeft niet lang gekookt te worden. Postelein wordt… - Aardappelzetmeel In Bindmiddelen
Aardappelmeel wordt in de keuken gebruikt als bindmiddel. Het gebruik van aardappelzetmeel geeft een saus of een soep, naast een dikkere binding, een “glanzen… - Kaneel Cinnamomum verum of Cinnamomum zeylanicum In Specerijen
Heel bekend is het gebruik van kaneel bij appelgerechten, zoals in de appeltaart of over de appelmoes. Kaneelstokjes geven extra smaak aan siroop, (chocolade)me… - Komkommer Cucumis sativus 'Melita' In Groenten
De komkommer kan zowel rauw als warm gegeten worden. Het is een frisse toevoeging aan salades en sauzen. Tzaziki is een bekende yoghurtdip met geschaafde komkom… - Rode wijn In Alcoholische dranken
Rode wijn is lekker om “gewoon” op te drinken. Men kan ook rode wijn bij het koken gebruiken, bijvoorbeeld bij vlees en gevogelte. De smaak van de wijn bepa… - Camembert In Kaas
Camembert is een prima kaasje voor op een toastje of stokbrood bij de borrel of als nagerecht op het kaasplankje. U kunt het kaasje “rauw” opeten of in gere… - Gevogeltefond In Smaakmakers
Heel veel gerechten hebben een fond als basis. Het wordt gebruikt in soepen, blanke sauzen en blanke ragouts. Wanneer je zelf kroketten maakt, is de gevogeltefo… - Gin In Alcoholische dranken
Gin wordt vooral gebruikt in cocktails. Een Martini is een mengsel van gin (of wodka) en vermout, afgewerkt met een olijf of een schijfje citroenschil. De droge… - Pistachenoten Pistacia vera In Noten
U kunt pistachenoten consumeren als borrelnootjes. Er zijn ook veel culinaire mogelijkheden voor deze noot weggelegd. Ze kunnen een prima ingrediënt zijn v…